Акције чачанских пензионера уз опрез од Ковида 19

Чачанско Удружење пензионера, једно од најбројнијих у Србији. За време ванредног стања, а и по његовом укидању представници те асоцијације вредно су радили и раде, како би старијим суграђанима живот учинили лакшим и лепшим. Поред набавке огрева по повлашћеним ценама, ово удружење организује и бесплатне лекарске прегледе у сеоским срединама, доставља пакете хране и лекова најсиромашнијим старијим житељима и води сениоре на путовања широм Србије и региона. О томе ће у првим минутима емисије говорити председник Удружења пензионера Града Чачка Миладин Мићо Савић.

Минуте за здравље посветићемо лекарима опште праксе и њиховој улози у примарној здравственој заштити. Зашто их зову „чуварима капије здравља" и како су помагали и помажу током пандемије вируса корона? У седмици за нама, 19. маја обележен је Међународни дан доктора опште и породичне медицине. Тим поводом са директорком Дома здравља Раковица др Добрилом Васић разговарала је Елизабета Арсеновић.

Представићемо и књижевни опус Мирјане Николић из села Самош код Ковачице. Прошлог и овог маја освојила је прво, односно друго место за женску путописну причу на Шестом литерарном конкурсу „Драганова награда" за старије ауторе.

Мирјана ће се осврнути на овогодишњи другонаграђени путопис „Учесник у преносу великог крста" који је посветила Пећкој патријаршији. Говориће и о вајарству којим се бави у слободно време, али и о баштованском и цвећарском умећу.

Уредник и водитељ: Марина Стојадиновић.

Музички уредник: Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страница - Фото/Геронтолошки Центар Београд

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво