Повратак литија

На дан Светог Василија Острошког у Црној Гори синоћ се поново јавио дух отпора алтуелном Ђукановићевом режиму. Прослављајући велики празник СПЦ и градску славу, више хиљада грађана Никшића окупило се испред Храма Светог Василија и на Тргу Шака Петровића, а после литургије, по традицији, кренуло и у литију градским улицама предвођено митрополитом Амфилохијем и епископом Јоаникијем.

Литије као израз молитвеног отпора Закону о слободи вероисповести, усвојеном пред крај прошле године прекинула је епидемија корона вируса, али их је, по свој прилици, празник Василија Острошког вратио. Грађани су се за празник окупљали и у Пљевљима, Бијелом Пољу, Беранама..

Директор управе полиције Црне Горе синоћ је најавио да ће организатор литије, а то је СПЦ у Црној Гори бити процесуиран. Тим поводом, о актуелној ситуацији, протестним литијама и будућности спора СПЦ и Владе Црне Горе, У средишту пажње говори професор Филозофског факултета у Никшићу Душан Крцуновић.

Аутор: Ана Томашевић

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво