Жито, млеко, поврће, воће - одржање основних животних ресурса током епидемије

Значајан део данашњег Јутарњег програма посветићемо пољопривреди. Пијаце су затворене, али продавнице су и даље добро снабдевене, но све су то - углавном - плодови прошле године. Како ће бити у години после борбе са епидемијом, зависи много и од онога сто се десава сада. Зато ћемо говорити о пролећној сетви житарица, калемљењу воћа, садњи и узгоју поврћа те откупу млека.

У рубрици "Питање јутра" позваћемо вас да нам кажете да ли вам и колико смета живот "on-line", јер се готово све преселило у виртуелну, бесконтактну зону - од већ поменутих пијаца преко школа и факултета до посла, те да ли ћемо, кад све ово прође, знати више да ценимо дружење и реалне сусрете или је то, ипак, увод у још веће отуђење.

Оно што је извесно, куповина преко интернета у нашој земљи значајно је порасла од почетка кризе и увођења рестрикција у кретању, баш као и безготовинско плаћање, што би се рекло, силом прилика, а шта се све продаје, ко су и одакле купци, али и продавци - такође ће бити једна од наших тема.

Говорићемо и о додатно осетљивој ситуацији у којој се налази установа за негу палијативних болесника "Belhospice", подjeнако ангажовани у њој, као и корисници услуга, а представићемо вам и још један  волонтерски сервис који је организовало Удружење студената са хендикепом, на првом месту за особе са инвалидитетом.

Са вама - Елизабета Арсеновић 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво