Влада повлачи одлуку о томе ко јавности даје појашњења о епидемији

У Републици Србији је до 15 часова 01. априла 2020. године регистровано укупно 1060 потврђених случајева COVID 19. Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 810 особа од којих је 160 позитивно и  650 негативно на нови корона вирус. 

До 15 часова, 01. априла 2020.године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирана је укупно 4371 особа која је испуњавала критеријуме дефиниције случаја.

Кризни штабови поподне разматрају  евентуалне нове мере за спречавање ширења епидемије. После састанака обраћање председника Александра Вучића.

Влада повлачи одлуку о томе ко јавности даје појашњења о епидемији, потврдила премијерка Ана Брнабић.

Како би заштитила безбедност корисника, са овлашћеног рачуна максимално је пмогуће подићи 80 000 динара, саопштено у НБС. 

Неће бити онлајн пријемног испита за надарене ученике, како је раније најављено, већ ће се пријемни организовати у школама, када се смири епидемиолошка ситуација, кажу у Министарству просвете.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Продуцент Светлана Стевановић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво