Добровољно давање крви у доба короне

Има ли довољно давалаца и како се даје крв током ванредног стања? Одговоре на ова питања даће нам Гордана Антуљесков из Института за трансфузију крви која ће нам се укључити у програм.

Одговоре на то како ће се лечити током ванредног стања траже и бројни грађани који су оболели од хроничних и малигних болести. Због тога је организована web конференција "Ту смо" која ће повезати лекаре и пацијенте. Више ће нам рећи Марко Миловановић из удружења Форум пацијената.

Уживо ће нам се јавити и колегиница Александра Младеновић с пијаце Бајлони која, као и све остале зелене пијаце у Београду, није радила 4 дана. Пренеће нам да ли има купаца, продаваца, робе, о чему се прича на пијаци и шта се највише тражи.

Истражујемо какав ће бити утицај ванредног стања на привреду у нашој земљи, а од вицегувернерке Народне банке Србије Драгане Станић чућемо како можемо обављати електронска плаћања користећи QR кодове.

Посебну драж овог јутра чини разговор с Снежаном Радојичић, женом која на бициклу обилази свет и пише блог о својој авантури. Пандемија Ковида-19 дочекала ју је у Чилеу, а ми смо је пронашли и снимили разговор с њом.

Надамо се да су све ово добри разлози да јутро проведете уз Радио Београд 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво