Здравље на првом месту - права порука спортиста

У специфичној ситуацији, док траје ванредно стање због епидемије вируса корона емитујемо још једно, прво пролећно издање емисије Време спорта и разоноде. Како спортисти проводе време у изолацији и могу ли у кућним условима да одржавају ниво форме и на који начин својим понашењем могу да утичу на све да схватимо озбиљност тренутне ситуације.

Постављамо и питање колико је реално да Олимпијске игре буду одложене или отказане. Тренутна ситуација говори да је реалније да буду одложене иако јапански званичници настављају припреме по предвђеном плану. Постоји и опција и организовања игара без присуства публике.

Наша каратисткиња Јована Прековић током недеље обезбедила је учешће на играма у Токију, захваљујући бодовима на ранг листи, као и четворо наших тенисера, предвођених Новаком Ђоковићем.

Легендарни кошаркаш, тренер и функционер ФИБЕ Борислав Станковић напустио нас је у 95 години. Телеграме саучешћа упутили су наши државни званичници, предствници ФИБЕ и Међународног Олимпијскиг комитета. Бора Станковић је човек кошарка како стоји у једном телеграму. Ненадмашни, један од пионира наше кошарке и члан кућа славних у Спрингфилду и Женеви отишао је тихо, остављајући пребогато кошаркашко дело које ће памтити генерације.

Припремамо и рубрику о историји српског спорта са посебним освртом о до сада три пута отказаним Олимпијским играма 1916. 1940. и 1944. године.

И школски спорт заузеће своје место у данашњој емисији. Такође и одлична музика које ће бити у изобиљу и која би требало да употпуни ваше време које због тренутне ситуације проводите код куће уз таласе нашег радија.

Због редовне конференције из Палате Србија о вирусу корона данашња емисија ће трајати до 18 часова.

Уредник и водитељ ове суботе је Слободан Игрутиновић

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво