Шест деценија емисије

Најдуговечнија спортска радио емисија Време спорта и разоноде обележава 60 година емитовања. Популарна емисија уз коју су одрастале генерације наших слушалаца и даље привлачи пажњу и траје свих ових поносних шест деценија. Комбиновани спортски преноси, ексклузивни гости, промоција младих спортиста,забава, култура, одлична музика. Од свега по мало за сваког по нешто је популарни слоган емисије, која је донела револуцију у радио програму шесдесетих година и што је још важније не губи на популарности и актуелности и у новом времену. 13. марта 1960. године емитована је прва емисија, захваљујући легендарном Радивоју Раћи Марковићу, који је осмислио нешто ново на нашим програмима.

Уз новинаре спортске редакције у то време, између осталих, Предрага Кнежевића, касније једног од најпопуларнијих водитеља, па Марка Марковића, Миодрага Стојиљковића, Александра Марковића Бранислава Шпанића. Чувена шпица у којој је глас Раће Марковића и гол, гол, гол, гол са утакмице Југославија - Парагвај остала је и дан данас препознатљиви незаобилазни звучни израз Радио Београда. У студију ће бити и уредник спортске редакције Владе Радичевић.

У јубиларној емисији подсетићемо се блиставих тренутка из историје емисије, чућемо бројне новинаре и уреднике, како су звучали комбиновани преноси и како су извештавали најбољи радио репортери Радивоје и Марко Марковић, Миодраг Стоиљковић, Јордан Ивановић, Мијаило Костић, Милан Анђић. Тон мајстор Живојин Рајић говориће о својих скоро 700 реализованих емисија, а из Сплита чућемо утиске једног времена из угла радио репортера Еда Пеција који је био део југословенског радио програма.

О феномену једне од култних емисија на балканским просторима из свог угла говориће медијски аналитичар Зоран Аврамовић, који ће бити гост у студију. Део јубиларне емисије биће и фудбалски селектор Љубиша Тумбаковић, затим председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић.

Наши репортери Милан Биговић и Слободан Малетић јављаће се са фудбалских утакмица Вождовац - Партизан и Црвена Звезда - Напредак, које ће се нажалост играти пред празним трибинама због епидемије вируса корона. Пратићемо и остале резултате наше Суперлиге, као и остале акутелне информације дана.

У свету забаве чекају нас бројна изненађења на тему великог јубилеја емисије. Борис Бизетић је компоновао и најупечатљивију нумеру програм као торта ред музике и ред спорта. А и ред музике имаће посебно место и у овој емисији.

Са пуно поноса, емоција које не пролазе дочекујемо и реализуијемо 3120 емисију, за верност слушалаца који сигурно знају прави разлог слушаности Времена спорта и разоноде свих ових година.

 

Емисију припрема спортска редакција Првог програма.

Уредник и водитељ ове суботе је Слободан Игрутиновић.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво