Подстицаји за органску биљну производњу повећани на 26 хиљада динара по хектару

Министарство пољопривреде, у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој, објавило је прогнозу цена за ову годину за десет одабраних пољопривредних производа - пшеницу, кукуруз, соју, говеда, свиње, кромпир, паприку, шљиве, малине и боровнице. Прогнозиране цене сличне су тренутним, осим код малине где се предвиђа пад.

Републичка дирекција за робне резерве извршиће размену до 10 хиљада тона меркантилног кукуруза, рода 2019-те, за товну јунад. Захтеви могу да се подносе до 20-ог марта , а паритет у размени је 15,90 килограма кукуруза за један килограм јунади.

Непредвидиве временске прилике за сада нису нанеле штету пољопривреди. Воћњаци изгледају добро, али још готово два месеца постоји  опасност од позних пролећних мразева.

Стручњаци саветују ратарима да редовно обилазе озиме усеве како би на време реаговали у случају појаве болести.

Подстицаји за органску биљну производњу увећани су 4 пута и сада износе 26 хиљада динара по хектару, односно максимално 520 хиљада динара. Поједини произвођачи сматрају да би било боље да се субвенционише продаја здраве хране.

У емисији ћете чути и власника прве мини уљаре у Срему Мирослава Ђурку, као и Марка Стошића, Србина из Енглеске, који у Жичи производи џин и сушено воће.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво