Звезда са Звездаре

Једна од гошћи у овом издању породичног магазина Време спорта и разоноде биће ватерполисткиња Теодора Рудић, репрезентативка Србије и чланица првака државе, екипе Палилуле. Шармантна девојчица са Београдске Звездаре, којој су тек 22 године, већ је три пута учествовала на првенствима Европе, а са својим клубом прошлог викенда узела је учешће у реионалној лиги, прецизније на њеном турниру у Загребу. За нијансу, домаћа екипа Младости је била боља, тек за један гол, и заузела прво место, али је зато Палилула савладала остале учеснике, Црвену звезду и Јадран, пласиравши се тако на друго место. Вечерас се опет састају са Звездом од 20 часова и 45 минута на Ташу, сутра увече дочекују екипу Војводине, у питању су првенствени мечеви. Теодора и не помишља, бар за сада, да напусти земљу, макар понуде иностраних клубова редовно стижу, јер хоће да заврши школовање, па после долази како мора бити. Дотле је, без сумње, једна од звезда српског ватерполо спорта.

Са нама ће ове суботе бити и капитен рукометног клуба Партизан Немања Живковић. Популарни Жиле, ако га од миља зову најближи и навијачи, са својим клубом пружа одличне партије у Супер лиги Србије и чини се да нема те екипе коју не могу да победе, најбоље је то на својој кожи осетила Црвена звезда у вечитом дербију. Живковић је каријеру почео у београдском Синђелићу, сем краћег времена проведеног у нишком Железничару, везан је за Партизан, не толико уговором, колико искреном љубављу према црно-белом дресу. Док је био млађи гледао је какве је чаролије на терену изводио Ненад Максић, касније му је био саиграч, а данас и тренер који му је пуно помагао у развоју у Партизану.

Бавићемо се и женским рукометом, у госте нам долази Милена Милојевић, пивот нишке Наисе, клуба који је гаранција квалитета већ деценијама у српском спорту. Ове године девојке се, под стручним вођством неуморног тренера Светислава Јовановића Белог, боре на три фронта- тренутно су трећепласиране у домаћој Супер лиги, очекује их сусрет четвртфинала Србије са екипом Медицинара из Шапца, док ће у Челенџ купу играти двомеч са португалском Мадеиром. Марија је, иначе, рођена на југу Србије, у дивној Сочаници, општина Лепосавић, почела је тамо да се бави рукометом од своје 10. године, да би потом 5 лепих сезона провела у Црвеној звезди. Воли Наису и она њу, сигурно ће бити још много добрих партија у дресу нишке екипе ове шармантне 25-годишњакиње.

Познати гитариста, копозитор, аранжер и продуцент Владан Вучковић Паја рођен је у Бору, много тога научио у тамошњој музичкој школи `Миодраг Васиљевић` и, доцније, током полодне каријере, прве промоције свих албума имао управо у њеним просторијама, за њене ђаке и професоре, показавши да добро памти и уз жељу да се одужи својим земљацима. Време садашње- Паја обележава две деценије уметничког рада, двадесет топлих лета, током којих је објавио чак десет инструменталних албума, са сопственом музиком. Увек другачији, фантастично надарен за инструмент који свира, са 20 година стажа, рада у бенду Здравка Чолића, с којим је много пута обишао планету, сарадник и у групи Кикија Лесендрића, Вучковић радно обележава значајну годишњицу, троструким компакт диском, луксузним издањем, које је замишљено као преглед оног есенцијалног из његове ауторске и извошачке каријере. 

Неколико спортова `конкурише` да заузме место ватерпола на летњим Олимпијским играма, већ у Лос Анделесу 2024. године. Пикадо је један од њих! О овом занимљивом и динамичном белом спорту, животу професионалаца у Србији и о највећем успеху нашег националног тима, данас разговарамо са нашим репрезентативцем у овом атрактивном спорту, Немањом Смолићем. 

Спортска мрежа (SportNet) је непрофитабилно удружење, чија је основна идеја промоција и унапређење мање афирмисаних спортова, као и промоција младих спортиста. У нашој земљи, неоправдано `оптерећеној` фудбалом, бар има доста материјала, доста `штофа`, много квалитета и, срећом, толико талентоване деце којој ваља посветити пажњу, усмерити их у сваком смислу и омогућити им да се за њих чује широм државе, али и ван ње. Спортска мрежа ће и ове године доделити признања најбољим младим спортистима, тренерима, људима из спорта и око њега, једно од њих стићи ће и у витрине Радио Београда 1, будући да је наша емисија `Време спорта` и разоноде проглашена за најбољу радио емисију у 2019. години. Не да бисмо се одужили, већ у жељи да чујемо размишљања и афинитете људи из СпортНета, данас разговарамо са Дамиром Ђорђевићем, председником Спортске мреже.

Током емисије пратићемо и кретање резултата на тениском турниру у Дубаију, где се, од 16, часова, у финалу, састају Ђоковић и грчки тенисер Циципас, а потом ћемо чути и стручни коментар експерта за овај спорт, некадашњег селектора репрезентације, Радмила Арменулића. Сутра се игра још један вечити дерби, првенствени сусрет између фудбалера Црвене звезде и Партизана, па ћемо чути шта од овог меча очекују тренери Дејан Станковић и Саво Милошевић. Из одбојке- Уб је сутра домаћин Финала купа у обе конкуренције, мушкој и жеској. Најпре се за пехар боре играчи Партизана и Војводине, потом на сцену ступају даме, у финалу су домаћи Уб и Јединство из Старе Пазове.

Припремили смо и емитоваћемо велики број прилога који се тичу културе, јавног и уметничког живота, па ће бити речи о изложбама, позоришним представама, књигама, концертима, филмовима на ФЕСТ-у...Витез кулинарства Милијан Стојанић подариће нам нови предлог јеловника за недељни ручак, а Дом омладине Београда и Опера и Тетар `Мадленијанум` улазнице за наше редовне слушаоце, за нека лепа културна дешавања. Пратићемо и ослушкивати шта се све дешава у свету који нас окружује, и код нас и у свету. Све то уз неке лепе, незаборавне рефрене и песме `набијене` емоцијама, на то смо навикли оне који су суботом поподне уз радио апарате.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво