Забавник

Прашки гимназијалац и будући музиколог Густав Јаноух, упознао је у прашком “Заводу за осигурање радника од несрећних случајева” очевог колегу и писца Франца Кафку. Било је то марта 1920. године. Њихово познанство веома брзо прерасло је у пријатељство, које је трајало све до Кафкиног одласка у пензију две године касније. Све оно о чему су причали, или нешто мање или више од тога, Густав Јаноух је прибележио и објавио у књизи “Разговори с Кафком”.А да није било тог труда, ни ми данас у Забавнику не бисмо могли да размислимо, на пример, о томе колико смо срећни...

Шта мислите, да ли је потамнео сјај Хелен Шапиро из '60 ? Или после толико година, појма немате ко је била Хелен Шапиро? А ако вам поменемо њене песме - "Ти не знаш" и „Враћајући се срећи"? Опет ништа? Ови хитови су из 1961. године, а Хелен их је отпевала када је имала 15 година.

Касније је била запажена поп и џез певачица и глумица, и ако је неком битно - имала је баш високо натапирану фризуру.

И као звезда која не тамни заслужила је страницу у првом броју магазина „Џубокс".

 

Једног суморног лондонског поподнева 1866. године мистер Колвин и мистер Стенхоп проводили су време уз партију карата. Поподне је било толико суморно и досадно да су се њих двојица договорила овако - онај ко изгуби партију карата сутрадан мора да приреди необичан и скуп доручак. Мистер Стенхоп је изгубио, а мистер Колвин је почео да закера. Те, хтео би да доручкује нешто егзотично, рецимо, урме у аспику или фазанову џигерицу у сосу од аспарагуса... Имао је он још жеља, али погодба није била таква.

Комплетно изненађење требало да је да смисли губитник, тј. мистер Стенхоп. И он га је смислио. Рекао је Колвину да само треба сутрадан ујутру да се појави на одређеном месту у Хајд парку и да, наравно, не доручкује код куће. У договорени јутарњи сат мистер Колвин је дошао у Хајд парк, а тамо га је збиља чекало изненађење. Наиме, чекали су га мистер Стенхоп, његова куварица, провијант, мали роштиљ и огроман балон. Али, то није био овећи дечији балон, био је то огроман балон са корпом и хелијумом. 

Уредник и водитељ Мирјана Блажић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво