Дневни информативни магазин културе и уметности

Хлеб театар вечерас ће премијерно извести у Битеф театру представу „Мајке“, која пропитује и трага за суштином одговора на питање: „Бити или не бити мајка?“ Кроз ликове Мајке, Прамајке и Постмајке, три генерације жена, у извођењу Марте Келер, Сање Крсмановић Тасић и Јоване Михић, представа трага за суштином мајчинства, појмовима који су у мајку уткани, као што су „брига“, „кривица“, „нежност“, али уједно даје и критику институционализованих пракси материнства у савременом друштву, потрошачког контекста трудноће, мајчинства, одрастања, као и националног страха од „беле куге“.

РТС клуб и издавачко предузеће Клио представљају књигу Гусларке и свирачице на традиционалним инструментима. У својој књизи Ива Ненић спаја досадашња интересовања и истраживања, која се крећу кроз укрштања етномузикологије, савремених теорија идеологије, перформативности, рода, идентитета и разлике, увек пропуштаних кроз призму студија културе.

Емисију уређује и води Александар Дробац.
Десет и по

Autor:
Тим аутора

Дневни информативни магазин из културе и уметности. Вести, извештаји, гости, представљање нових књига, концерата, фестивала, репортерска јављања са изложби, позоришних и филмских премијера и најактуелнијих културних догађаја. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво