Спас планете или профит?!

Од 1. јануара стартовала је примена новог модела паушалног опорезивања. који би требало да поједностави процедуру опрезивања, омогући већу предвидивост, као и низ олакшица и подстицаја за поједине делатности. Пре неколико дана почела су да стижу и прва решења у електронској форми. Како би се отколониле недоумице у вези са новим системом, у госте смо позвали Драгана Агатуновића из Пореске управе и Зорана Вујовића из Асоцијације малих и средњих прдузећа.

У Давосу је у току 50-ти јубиларни светски економски форум. Најеминентнији представници светске политичке и економске елите баве се изазовима које су пред њих ставиле климатске промене, успоравање глобалног раста, трговински ратови и политички сукоби. Дефект постојећег економског система огледа се у растућој неједнакости, а резултат је удвостручен број милијардера у протеклој деценији. Да ли је свет спреман за "нови концепт капитализма" који би требало да се заснива на одговорнијем односу компанија према држави и друштву. Саговорник нам је професор Зоран Грубишић са Београдске банкарске академије.

Већ три године реализује се државни програм подстицаја за задругарство. Каква су искуства задруга које су користиле наменску подршку из буџета, а какво је интересовање да се тај модел удруживања пољопривредника у већем обиму развија?  

Чућемо причу о два велика имена из епохе класицизма. Вајари Антонио Канова и Бертел Торвалдсен били су савременици али и ривали. Након два века, њихови радови су уједињени на изложби у Милану.

Сегментима из емисије КОЈЕКУДА најављујемо ново недељно издање.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво