Програм приправника – шанса за незапослене са високим и средњим образовањем

Национална служба за запошљавање и ове године покреће програм приправника, намењен незапосленима са високим, али и средњим образовањем. Колико ће грађана са евиденције Националне службе за запошљавање бити укључено у тај програм? Колико ће програм трајати? Какве су обавезе послодаваца? Која је разлика између програма приправника и програма стручне праксе? Гост: Илија Кнежевић, начелник Одељења за обуке и образовање Националне службе за запошљавање.

У рубрици „Светски путник" упознајемо Истанбул, - град који лежи на Босфору, на два континента, и који је спој Европе и Азије, хришћанства и ислама, модерног и традиционалног, будућности и прошлости. Са нашим водичем Иваном Маринковићем, раме уз раме са 13 милиона становника, пролазимо истанбулским булеварима и калдрмисаним сокацима, испијамо чај, купујемо зачине, ценкамо се и дивимо се лепоти Аја Софије, Плаве џамије, султанове палате Топ
Капи.

Ове седмице почиње зимски циклус предавања у Истраживачкој станици „Петница", која готово 40 година окупља талентоване ђаке жељне знања. За нови радни циклус пријавио се рекордан број кандидата из земље и региона. Из којих све области се младима нуде додатна знања? Како се ради у „Петници"? У чему је магија и тајна успеха те институције, - откривамо у разговору са Николом Божићем, програмским директором „Петнице".

У рубрици "Више од игре" колегиница Снежана Пантовић и овог понедељка нам представља спортове и спортисте о којима наша јавност недовољно зна.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво