Доживети стоту

Када испраћамо стару и дочекујемо Нову годину, време је да се веселимо, празнујемо и подсећамо на мудре саговорнике које смо упознали у 2019-тој, са жељом да нам и 2020. година донесе много здравља, радости и нова пријатељства.

У фебруару смо се радовали Сретењском ордену  Предрага Живковића Тозовца, у марту од Живка Славковића из Рибнице учили о лековитом биљу, а у мају на Повлену, у Дреновцима, обишли Зорицу, Меладу, Радојку и Милену.

У јуну смо срели музиколога Гордану Крајачић, добитницу „Драганове награде" за путопис „Сећање на Аустралију", а почетком септембра разговарали са професором Универзитета „Калифорнија" Мирославом Крстићем у тренутку када је постао инострани члан САНУ.

На Дванаестој олимпијади трећег доба у Врњачкој Бањи тајне иконописања откривао нам је Момчило Вуксановић - Мома Брада, а средином јесени смо упознали супер-деку Радована Јовановића из села Буци, који и у деведесетој години вешто вози скутер на електрични погон.

Желимо вам срећну Нову 2020. годину и срећан Божић! Нека вас здравље и радост прате! И нека вам се остваре сви снови!

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна - Фото - Геронтолошки центар Београд

 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво