Магазин на Првом

Нове епизоде ТВ серијала и хуманитарног пројекта "С Тамаром у акцији", који поправља домове, али и животе житеља Србије – емитују се од краја септембра, петком на РТС 1, од девет увече. Прошле недеље прослављена је јубиларна стота емисија у оквиру осме сезоне, а тим поводом наша гошћа је Тамара Грујић, ауторка овог ТВ серијала.

У нашој Психолошкој радионици средом, најављујемо Међународни научни скуп под називом „Актуелности у логопедији, окупационој терапији и социјалном раду", који организује Висока школа социјалног рада. У разговору са гошћом, Иваном Риситић, професорком у поменутој установи, говоримо о окупационој терапији, релативно новој дисциплини, која укључује свеобухватну помоћ, психолошку, емотивну и физичку, онима којима је потребна у свакодневном животу.

Катастрофалне штете у поплавама које су нашу земљу погодиле претходних година углавном су последица ванредних хидролошких околности, али и недовољног улагања у унапређење заштите од поплава. Најавићемо сутрашњу конференцију, коју организују Србијаводе под називом „Поплаве у Србији - научене лекције, наредни кораци", где ће бити рећи и о периоду опоравка, током којег су санирани многобројни заштитни објекти и унапређен степен заштите на подручјима које поплаве најчешће угрожавају.

У Рубрици "О књигама и писцима", гошћа је књижевница, Лаура Барна, ауторка серијала књижевних вечери "Исидора нас слуша", које се већ десет година одржавају четвртком, у Кући краља Петра.

 

Са вама је Мирјана Никић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво