Новости дана

Србија и Северна Македонија имају веома добре односе и више међусобног поверења него пре годину или две и  односи ће бити само бољи, оцењено је у Београду после састанка председника- Александра Вучића и Стеве Пендаровског. Вучић је истакао да две земље осим разлике око питања независности Косова, немају друга отворена питања. Навео је и да економска сарадња напредује, а очекује се да ове године трговинска размена буде око милијарду евра. Указао је и на важност "малог Шенгена". Председник Северне Македоније Стево Пендаровски рекао је да је са српским колегом разговарао о новој француској иницијативи у Европској унији и нагласио да за Скопље не постоји друга одржива алтернатива осим чланства у Унији.

Република Науру са Пацифика повукла је признање независности Косова и то је 17-та земља, која је то учинила. Од укупно 193 државе чланице Уједињених нација, 93 признају самопроглашену независност Косова, 95 земаља је против, док је пет уздржано.

Скупштина Србије наставила је расправу о Предлогу буџета за 2020-ту годину. Посланици владајуће већине оцењују да је буџет развојни, док опозиција сматра да је  предизборни. Разматрање буџета почело је у среду, а време за расправу је удвостручено. На предлог буџета поднето је више од 100 амандмана, који ће бити  разматрани идуће седмице.

Кампањом "16 дана активизма против насиља над женама", Србија се придружила глобалној акцији, у којој учествује хиљаду 700 организација у више од 100 држава света. Кампања ће трајати до 10-ог децембра, односно до обележавања Међународног дана људских права. До тада ће у свим већим градовима у Србији кружити наранџасти аутобуси, обележени симболима борбе против насиља над женама. Координаторка Сигурне куће Весна Станојевић истиче за РТС да нико није дужан да трпи насиље и позива жртве да донесу праву одлуку и напусте насилника.

У Београду почиње 8-ми Међунардни сајам спорта. На манифестацији под слоганом "Сајам спорта спаја све(т)" биће представљено више од 60 спортова и спортских дисциплина. Сајам траје до недеље, а улаз је бесплатан.

Тениска репрезентација Србије игра са Русијом у четвртфиналу завршног турнира Дејвис купа у Мадриду.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Слободан Петровић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Продуцент Ђорђе Радосављевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво