Романо Тхем

У Влади Србије одржан је састанак председника Националних савета националних мањина. Далибор Накић, председник Националног савета ромске националне мањине, овом приликом рекао је да је циљ Савет приближити ромској популацији и да се на терену упознају са проблемима грађана.

Промовисан пројекат „Јачање ромских породица у Земуну за већу запосленост". Током трајања пројекта, пружиће се подршка у запошљавању око 30 незапослених Рома.

У Приштини је завршен 5. Ромски самит Западног Балкана у организацији Civil Riights Defenders-а. Идеја самита је размена информација о позицији припадника највеће европске мањине и дискусија о мерама чија је имплементација пре свега одговорност влада у региону.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић. 
Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво