Романо Тхем

Дванаесторо деце ромске етничке припадности  исписано је из дечјег вртића у општини Коториба у Међимурју,  зато што хрватско Министарство науке и образовања које је преузело обавезу финансирања раног образовања ове деце, касни са плаћањем.

Говоримо о неонацистима у Немачкој. Влада ове земље пооштрава мере када је реч о говору мржње на социјалним мрежама.

У Дечијем културном центру у Београду одржана промоција књиге "Grubb Stories 4", фондације Grubb, у којој деца писци истражују просторе у којима се срећу стварност и фантазија.

Око 600 социјалних и здравствених радника широм Србије у протеклих неколико месеци похађало је програм едукације који им помааже да препознају дискриминацију у приступу здравственој заштити. Пројекат реализује Удружење правника за медицинско и здравствено право Србије, уз подршку ГИЗ-а.

Емисију воде Уна Бериша и  Бранко Ђурић.
Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво