Магазин на Првом

Може ли мање рада да донесе већу продуктивност? Може ли се са мање рада зарадити иста плата? Ово су питања на која је уследио позитиван одговор, пошто је неколико великих компанија скратило радну недељу на 4 дана. Позитивних ефеката има још много, али је нарочита корист у смањењу количине стреса којем су запослени уобичајено изложени. Да ли је овако нешто замисливо у Србији и да ли је скорашња одлука о увођењу клизног радног времена назнака промене у том правцу? О томе ћемо разговарати са Душком Вуковићем из Самосталног синдиката и Небојшом Атанацковићем из Уније послодаваца.

Све је више деце у свету која траже да се чује њихов глас. Пример Грете Тумберг подстакао је озбиљне расправе о позадини њеног активизма. На Европској конференцији о правима детета, у Савету Европе у Стразбуру, управо се разговара о томе како охрабрити младе генерације да буду друштвено ангажованије. Има и оних који се залажу за то да деца добију право гласа. Колико је то потребно, реално или претерано - питања су на која тражимо одговоре у рубрици ПОГЛЕД У СВЕТ.

Фонд за иновациону делатност расписао је недавно јавни позив за доделу бесповратних средстава за развој иновативних производа, услуга и технологија кроз два програма. За то је из буџета обезбеђено око 6 милиона евра. Више информација о томе добићемо од менаџера програма Владимира Војводића.

Представа рађена по књизи великог италијанског писца Прима Левија, сведочење је о злогласном логору смрти Аушвицу и део је садржаја у италијанском културном простору који све чешће упозоравају на нарастајућу ксенофобију и расизам. Сазнаћемо какве су поруке стигле до јавности.

У магазину ћемо чути и  сегменте из нове емисије КОЈЕКУДА.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво