Новости дана

У Шангају је отворен Други кинески међународни сајам увоза ЕКСПО, на којем се представља и Србија. Делегацију наше земље предводи премијерка Ана Брнабић, која је на церемонији свечаног отварања поручила да је Србија јасно и недвосмислено направила свој избор - пут мира и сарадње и пут општег и заједничког просперитета. Истакла је да је Србија важно чвориште иницијативе "Појас и пут". Председник Си Ђипинг је рекао да је Кина отворила своја врата ка свету, уз поруку да је економска глобализација историјски тренд, који ништа не може зауставити. Сајам је ове године окупио око 150 земаља и региона, као и 3 хиљаде компанија, међу којима је 20 из наше земље.

На северу Сирије, у рацији турских снага, ухапшена је сестра убијеног вође Исламске државе Абу Бакра ел Багдадија, Расмија Авад. Турски званичници тврде да би 65-годишња Авадова могла обезбедити драгоцене обавештајне податке о Исламској држави. Испитана је на основу сумње да је била умешана у рад екстремистичке групе.

У Београду је отворен 57-ми Међународни сајам намештаја, опреме и унутрашње декорације, на којем учествује више од 500 излагача из 38 земаља. Очекује се да ће у наредних шест дана сајам посетити око 85 хиљада људи. Београдски сајам намештаја утемељен је као генератор домаћег извоза и место промоције идеја и производа са ових простора.

На иницијативу Савета за филантропију премијерке Ане Брнабић, Влада Србије прихватила је одредбу Нацрта закона о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана о повећању неопорезивог износа за стипендије. Уместо досадашњих 11 хиљада 741 динара, неопорезиви део за стипендије и кредите ученика и студената биће повећан на 30 хиљада динара месечно. Анализа трошкова и користи показала је да је повећање неопорезивог дела стипендија оправдано и да ће се донатори лакше определити да са више новца помогну већем броју талентованих ученика и студената.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво