Новости дана

Посланици Скупштине Србије почели су расправу о ребалансу буџета за ову годину и о пратећим финансијским законима. Образлажући предложени ребаланс, министар финансија Синиша Мали рекао је да је у буџету остварен вишак од 50 милијарди динара који ће бити утрошен, поред осталог у повећање плата у јавном сектору.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је остварен велики напредак у реформи јавне управе, која је, уз владавину права и економске реформе, један од три кључна стуба евроинтеграција Србије. На представљању извештаја СИГМЕ, организације задужене за праћење реформи јавне управе, премијерка је истакла да се у том документу наводи да је Србија постала регионални лидер у пружању услуга електронске управе.

„Овај извештај нам даје снажан ветар у леђа да наставимо даље", изјавила је премијерка. Србија, како каже, зна каква треба да постане управа како би грађани у сваком тренутку били уверени "да смо ми ту због њих, а не они због нас".

Шеф дипломатије Ивица Дачић изјавио је да ће 31. октобра бити одржана редовна седница Савета безбедности Уједињених нација, која ће бити посвећена најновијем извештају генералног секретара о стању на Косову и Метохији. Гостујући на РТС-у, он је још једном позвао Србе у покрајини да на ванредним изборима, у недељу, 6-ог октобра гласају за Српску листу. Истиче да није реч о страначком опредељивању већ о заштити државних интереса.

Сви приватни и државни медији у Грчкој ступили су данас у 24-часовни штрајк. Тиме су се придружили генералном штрајку радника, који је организовала Генерална конфедерација запослених у Грчкој. Штрајк ће трајати до сутра ујутру у шест часова. Синдикати преговарају са владом о законским прописима о радном и синдикалном закону, а највеће замерке имају на могућност послодоваца да контролишу синдикате. Иначе, током штрајка обустављен је рад железнице, метроа, поморског саобраћаја, банака. Скраћено је и радно време аутобуса и тролејбуса у Атини, док је у Солуну у потпуности обустављен јавни превоз.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво