Новости дана

Председник Србије Александар Вучић састао се у Београду са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком, руководством Републике Српске и представницима свих парламентарних странака. После састанка у Председништву Србије српски члан Председништва БиХ Милорад Додик је рекао да су председника Вучића и премијерку Брнабић информисали о ситуацији у БиХ – о доношењу декларације СДА, чији је, каже, трајни циљ да нема Срба ни Српске.

Председник Србије Александа Вучић је позвао на уздржаност. "Ми позивамо Додика и председницу Цвијановић и све наше људе који стоје иза мене да покажу пуну уздржаност, да не реагују пренагљено, у складу са интересима Српске, Србије и БиХ, а то је да дамо све што можемо да се сачува мир и стабилност. Било какав сукоб значио би економски крах и крај за све нас, крај добре будућности за све нас, покушајмо да позовемо све актере на смиривање тензија и поштовање Дејтона", рекао је Вучић.

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се са делегацијом судија Врховног народног суда Кине, коју је предводио председник тог суда Џоу Ђијанг, и том приликом поручила да Србија високо цени улогу Кине у поштовању и одбрани међународног права. Саговорници су констатовали да су односи Србије и Кине изванредни и да их карактерише свеобухватно стратешко партнерство и "савремено челично пријатељство", саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Париска полиција користила је сузавац да би растерала анти-владине демонстранте који покушавају да поново оживе покрет "жутих прслука" протестом против економских мера и власти председника Емануела Макрона. Полиција је навела да је ухапшено 90 људи до поднева и спречено око стотину њих да се окупе на авенији Шанзелизе, пренео је Ројтерс. 

Радио Београд 1, 15.00

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво