Таласање - Шетња

Уштеда енергије, како из еколошких, тако и материјалних разлога, једна је од најважнијих потреба новог доба. У укупној потрошњи енергије стамбене зграде учествују са чак 40 одсто. Отуда се сектор зградарства наметнуо као огроман потенцијал, јер је по неким рачуницама управо ту могуће смањити потрошњу за више од половине. Каква је слика постојећег стамбеног фонда, колико смо далеко од европског стандарда, колико нам треба да га достигнемо и са колико улагања, теме су о којима ћемо разговарати са професором Архитектонског факултета, Душаном Игњатовићем, чланом тима који реализује „енергетску типологију“ зграда у Београду.

Према подацима Светске банке, по уделу дигиталних радника у укупној радној снази Србија се налази у светском врху. Ипак, врло мало се зна о томе чиме се они баве, који су њихови проблеми и потребе. Неке од одговора налазимо у првом националаном истраживању у области рада на дигиталним платформама, које је спровео Центар за истраживање јавних политика, одакле нам долази Бранка Андјелковић.

Светски путник овог понедељка је наша музичарка, чланица БИСТРИК оркестра, Биља Крстић.

Какав се фудбал играо у Србији у протеклој сезони. То питање поставили смо колегама спортским новинарима из различитих медија. Одговоре слушамо у рубрици "Више од игре".

 

Уредник и водитељ емисије: Оливера Стајић




Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво