Романо Тхем

Гошћа Света Рома је Дијана Павловић, активисткиња за људска права из Италије. Она је са својим колегама из Покрета Кхетане учествовала у вишедневном штрајку глађу испред италијанског Парламента. На овај начин активисти су желели да скрену пажњу јавности на пораст нетолеранције према припадницима ромске заједнице и генерално, према „другачијима“.

Становници друштвено искључених локалитета у Чешкој Републици су много чешће жртве криминала него други њени становници а највише су угрожени млади и припадници ромске заједнице, показало истраживање Универзитета Западна Бохемиа.

Папа Фрања је одлучио да отвори тајне архиве Ватикана који се односе на период Другог светског рата. Очекује се да буду откривене бројне тајне о подршци Ватикана у сакривању злочина над Јеврејима, Ромима, Србима, као и другим народима током трајања Другог светског рата, али и након њега.

Емисију воде Гордана Нешовић и Уна Бериша.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво