Таласање - Шетња

Светски дан менталног здравља обележава се 10. октобра. У свету живи око 450 милиона људи са неком менталном сметњом, док у Србији не постоје прецизни подаци колико људи има тај здравствени проблем. Претпоставља се да су психички поремећаји у нашој земљи други по учесталости, одмах иза кардиоваскуларних болести.

Caritas Србије и Удружења корисника психијатријских услуга, чланице Мреже за ментално здравље НаУм спроводе кампању под слоганом „Може да се деси свакоме", о чему говоримо у данашњој емисији.

Током првог Фестивала филма о животињама Лајка, који се од 9. до 11. октобра одржава у Дому омладине у Београд, биће организована и Панел дискусија о активистичкој кухињи и веганском стилу живота и исхране. То је тема о којој говоре наши гости, учесници ове дискусије.

Обележава се Светски дан борбе против смртне казне, која је код нас укинута 2002. године. Ипак, истраживања показују пораст броја оних који су за њен повратак и мишљења о томе су подељена. У емисији говоримо о психолошким, моралним и правним проблемима који прате ову тему.

Премијером представе „Жендиба" по тексту Никола Гогоља, у режини Милана Караџића, анасамбл Народног позоришта из Приштине, са седиштем у Грачаници, јуче је обележио седам деценија и постојања и рада. Део прославе овог јубилеја је и промоција монографије о седам деценија рада овога тетра као и изложба везана за историјат позоришта. Детаљније у данашњој емисији.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво