Спортски споменар

Гост је рукометни тренер Витомир Вита Арсенијевић. Рукометом је почео да се бави као професор физичког васпитања. Због повреде, играчку каријеру је завршио релативно брзо. Основао је клуб “Канарево брдо" од ученика и младића из тог дела Београда. Тај тим је доспео до некадашње Прве савезне лиге. Оснивао је спортске секције у свим школама у којима је радио, али је истовремено био и рукометни тренер. Тренирао је више клубова: панчевачки “Текстилац”, другу екипу београдског “Радничког”, “ОРК Београд”, “Партизан”. Почетком 70-их је отишао у Немачку и током наредних тридесетак година тренирао чак 12 тамошњих екипа и створио 17-орицу репрезентативаца.

У емисији ће између осталог говорити: о професорима на ДИФ-у који су га усмерили ка спорту; како је чувено "Титово писмо" почетком 70-их утицало на његову каријеру и живот;  какви су данашњи сусрети са својим некадашњим ученицима и рукометашима, а испричаће и занимљивост која се у његовој породици препричава више од 200 година: како је његов далеки предак спасио Карађорђа од турског прогона.

Аутор: Мирослав Нешић.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво