Радиотека: Меша Селимовић „Велико срце“, премијера

Велики писац се бави суптилном психолошком анализом главног лика, комесара Мирка, чија се емотивна и морална вертикала и чврстина открива тек у самом крешченду ове приче са партизанском тематиком. Рат и конкретно окружење постају мање битни за откривање лика који личи на античке јунаке.

Придев антички није случајно употребљен јер су и у њиховом свету, као и у нашем, велики јунаци ретки, и због тога вредни памћења. Меша Селимовић свог јунака описује из угла једног од његових сабораца, једног од нас, обичних људи, који поред таквих громада понекад прођемо и постанемо свесни да постоје тек када нам ишчезну из видокруга. Писац се служи минуциозним иако минималистичким литерарним поступцима који су у драматизацији Владимира Коларића максимално искоришћени, обликовани тако да и у радиофонском делу буду запажени у првом плану.

У драми играју: Синиша Убовић, Бојан Жировић, Дубравко Јовановић, Бранислав Платиша и Петар Михаиловић.

Лектор: Олга Бабић. Музички сарадник: Предраг Васић. Тон-мајстор: Милан Филиповић. Режија Зоран Рангелов. Радио драматизација: Владимир Коларић. Уредница серије: Мелина Пота Кољевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво