У средишту пажње

Шта се очекује од привредне сарадње са Кином? Да ли је могућа приватизација РТБ "Бор"? За које инвестиције су Кинези заинтересовани? Како искористити прилике које се отварају у области енергетике, саобраћаја, телекомуникација?

Куповина Железаре Смедерево је највећа кинеска инвестиција у Србији, а отварањем Кинеске банке у нашој земљи, која је финансирала више пројеката вредних око две милијарде евра, српко-кинески односи ушли су у нову фазу. "Србија у сарадњи са Кином креће у потпуно нови циклус који није више само опоравак већ и развој"- рекао је председник Србије Томислав Николић после тродневне посете Кини, где је разговарао са председником Си Ђинпингом, премијером Ли Кећијангом, као и са представницима бројних компанија које намеравају да инвестирају у Србију. Посебна пажња посвећена је пројекту приватизације Рударско-топионичарског басена Бор, директној авио линији ка Београду, која би ишла из Шангаја или Пекинга, повољностима визне либерализације, као и  бројним пројектима из области енергетике, инфраструктуре и наменске индустрије.

Колико је за реализацију договорених пројеката важна и активна улога Србије у иницијативи "16 плус 1" и " Један појас - један пут"? У којим све областима Србија може да интензивира сарадњу са Кином?

Гости емисије су: Драгана Митровић, професор Факултета политичких наука и директор Института за азијске студије, Михајло Црнобрња, професор емеритус на Факултету за економију, финансије и администрацију и Миланка Стојаковић, саветник у Центру за билатералну сарадњу Привредне коморе Србије.

Уредник и водитељ је Оливера Симић Милошевић.

Фотографије преузете са: www.predsednik.rs 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво