У средишту пажње

Свако пето дете је жртва дигиталног насиља, а деца са овим проблемом, иако знатно пате, најчешће немају коме да се обрате, а када желе да поразговарају, свхватају да старији углавном не разумеју о чему они тачно причају. Да ли је могуће пружити руку преко дигиталног јаза и помоћи деци која су мета исмевања, претњи и уцена својих вршњака?

Неке државе донеле су посебне законе који прописују у којим случајевима деца и родитељи могу одговарати за агресивно или злонамерно понашање на интернету, док већина развијених земаља примењује комбинацију превенције и система за брзо пријављивање дигиталног насиља у школама и у локалној заједници.

Како се овом проблему приступа у Србији? Наше гошће су Фарида Басиони Стаменић из Центра за унапређење културе живота и рада "ЖИР" и Биљана Лајовић, специјалиста школске психологије, а придружиће нам се и Дајман Стаменић, београдски основац.

Емисију уређује и води Ненад Милитаревић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво