Мозаик времена

Споразум о војно-техничкој сарадњи између Војске Југославије и Уједињених Нација потписан је у Куманову 9. јуна 1999. године. Споразум је подразумевао и повлачење југословенских снага са Косова и Метохије.

Да је потписан два дана раније не би биле бомбардоване рафинерије нафте у Панчеву и Новом Саду. Дан касније, Слободан Милошевић обратио се грађанима.

Студентске демонстрације у Београду су започете 3. јуна 1968. године. Неки их се сећају, а неки су слушали приче.

Суђење Дражи Михаиловићу започето је 10. јуна 1946. године. Слушаћемо снимак са седмог дана суђења. Тужилац је био Милош Минић.

Председнику СФРЈ Јосипу Брозу уручен је Орден Лењина на свечаности у Кремљу 5. јуна 1972. године.

Искрцавање англо-америчких снага у Нормандију почело је 6. јуна 1944.године.

Од када је 5. јуна 1972. године у Стокхолму почела прва конференција Уједињених Нација посвећена еколошким проблемима 5. јун је установљен као Међународни дан заштите човекове околине. И баш таквог једног 5. јуна 1991. године у Београду је била прва седница ванредног заседања Народне скупштине Србије. Говорили су многи, па и Јован Стриковић, посланик Социјалистичке партије Србије.

Ауторка емисије је Бранка Селаковић.

Музичка плетеница Музичка плетеница

Autor:
Ненад Камиџорац

Мелодија, хармонија и ритам представљају «триест» сваке музичке форме, самим тим и народне музике која је, у оставштини, углавном стицала форму варошке музике јер је најчешће звучно бележена тек у градовима где су је изводили познати инетрпретатори којима је пружена шанса да наступају на Радио-програму или снимају тада популарне плоче на 78 обртаја. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво