Таласање - Шетња

Данашња Шетња је у знаку стрипа, анимације и фантастике. Представићемо два изузетна нова дела уметника из нашег региона и чути како су користили историју и традицију као инспирацију за своја дела.

Наш први гост је стрип цртач Павле Зелић, који ће представити нове авантуре Дружине Дарданели. Скупина хероја позајмљених из домаће литературе и предања, као што су Хајдук Станко и Коштана боре се у овом стрипу против негативаца у делу "Злочин на светској изложби". Реч је о једном од већих цртачких подухвата на нашим просторима у новије време, а љубитељи Зелићевог дела од јуче могу у СКЦ-у погледати и оригиналне табле настале током креирања овог стрипа.

Потом у студио стиже Берин Тузлић, аниматор из Босне и Херцеговине, који данас београдској публици представља свој филм "Реквијем за Пинокија". Реч је о кратком филму високих продукцијских стандарда који повезује трегедију цивила у опкољеном Сарајеву и страдање грађана Париза 22 године касније у терористичким нападима.

У недељу у Дому омладине Београда отвара се шести по реду Фестивал епске фантастике. Главне теме ове године су ТВ серије "Игра престола" и "Викинзи", као и епска сага "Песме ватре и леда". Посетиоци ће моћи да виде брижљиво припремљене костиме јунака из популарних дела фантастике и прате такмичења у играма на табли. Програм овогодишњег фестивала представиће нам Марко Мирановић. 

Емисију уређује и води Ненад Милитаревић.

Радио Београд 1, 10.05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво