У средишту пажње

Како искористити прилике које се отварају у сарадњи са Кином? Шта је договорено и потписано на Самиту? Како Кина види Србију и регион и шта ми можемо да научимо од ње?

На Самиту шефова влада Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе истакнуто је да трговинска размена између Кине и ових држава, упркос економској кризи, бележи раст и да је достигла рекорд од 60 милијарди долара. Од почетка сарадње укупан извоз 16 држава у Кину порастао је за 70 одсто. У којим све областима Србија може да интензивира сарадњу? Шта ће за нас значити модернизација пруге Београд - Будимпешта? Зашто је Кина заинтересована за увоз пољопривредних и прехрамбених производа и имамо ли ми довољно  јунећег меса за тако велико тржиште? Да ли ће кинеска компанија купити „Железару Смедерево"?

Гости емисије су  Драгана Митровић, професор Факултета политичких наука,  Михајло Црнобрња професор на  Факултету за економију, финансије и администрацију и Миланка Стојаковић, саветник за Кину у Центру за билатералну сарадњу Привредне коморе Србије.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво