Романо Тхем

У циљу веће заступљености припадника ромске популације у полицији и јачања поверења у рад МУП-а, Полицијска асоцијација "Европски полицајци ромске националности" спроводи пројекат „Инклузија Ромкиња и Рома у Сектор безбедности”.

Огледну основну школу "Ади Ендре" из Малог Иђоша с наставом на српском и мађарском језику, похађа 450 ученика. У оквиру инклузије Рома и расељених у Малом Иђошу, у школи се од прошле године спроводи пројекат "Једнаке шансе - једнаке могућности".

Дани Балкана, које девети пут организује немачка невладина организација „Помоћ људи за људе", званично ће бити отворени 13. марта у Минхену. Ове године фестивал је посвећен Ромима са Балкана, с намером да укаже на неповољну ситуацију припадника ове мањине.

Филм "Аферим" режисера Раду Јудеа- прича о ропству Рома у Румунији добио је Сребрног медведа за режију на последњем берлинском филмском фестивалу.

Емисију воде Гордана Нешовић и Хириша Бериша.

Радио Београд 1, 19.20

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво