Спортски споменар

Гост нам је одбојкаш Петар Станишић. Каријеру је случајно почео у београдском клубу Занатлија. Већ наредне године клуб је променио име Југославија. Током наредних 10 година Станишић је био капитен тима који је освојио 4 титуле првака Југославије и 3 Купа.

Касније је играо и у Партизану са којим је по једном тријумфовао у шампионату државе и националном Купу. Био је и репрезентативац Југославије и учесник Универзијаде у Торину 1960. Био је и веома успешан тренер.

Склон  хумору, за себе каже да је тролична личност: одбојкаш, глумац и новинар. Читаву деценију био је глумац-првак београдског омладинског позоришта Иво Лола Рибар. Био је новинар Вечерњих новости, Младости, Света, Кекеца, Наше борбе и часописа Одбојка и Ћао. Сарађивао је и у бројним радијским и телевизијским емисијама.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд 1 од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво