Таласање - Шетња

Како родитељи матураната утичу на одлуку о избору студија? Да ли се студије уписују под притиском породичних очекивања или је то лична одлука коју будући бруцоши самостално доносе? Како се изборити са претпријемном паником која обузима и матуранте и њихове родитеље?

То су питања на које одговоре можемо пронаћи и у резултатима овогодишњег истраживања објављеног на сајту Prijemni.infostud.com.  

У Шетњи ћете чути да су неки од родитеља у још већој паници него сами матуранти, а неки иду дотле да своје личне амбиције покушавају да остваре кроз своје дете. Пракса је показала да студенти који током студија промене факултет накнадно коментаришу да су првобитан избор направили због очекивања породице.

Београдска отворена школа (БОШ) је спровела истраживање корупције у високом образовању уз подршку шведске организације "Улоф Палме", а у оквиру пројекта "За одговорније универзитете у Србији". Истраживање је вршено од јануара 2012. године, на узорку од 1800 студената са око 20 факултета београдског, новосадског, крагујевачког и нишког универзитета. Резултати овог истраживања су представљени пре неколико дана на завршној конференцији под називом "Смак универзитета".

Представљамо вам карате клуб Омладинац из Бајине Баште који од 1995. године окупља младе спортисте и бележи запажене резултате.

Уредник и водитељ Елизабета Арсеновић.

Радио Београд 1, 10.05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво