У средишту пажње

Процењује се да у Србији данас на црно ради бар 300 хиљада радника. Како решити овај проблем? Како се супротставити послодавцима који при запошљавању траже потписивање бланко отказа?

Како тражити да се исплати оно што је зарађено или како спречити злостављање на раду? "Рекла сам послодавцу да идем на трудничко боловање и упитала га колико новца могу да очекујем у том случају. Одговорио је да не очекујем ништа, јер он не плаћа нерад" - пожалила се једна трудница из Ниша.

Сличне приче могле су се чути протеклих дана и у Зрењанину, Књажевцу, Зајечару, Бору или Неготину, где су одржане уличне акције како би се промовисало право на достојанствен рад. Током тих акција грађани су могли да добију информације о кампањи "Црно на бело - Заједно смо гласнији", али да се упознају са законским решењима и механизмима који им стоје на располагању уколико своје право желе да остваре или заштите.

Током наше емисије слушаоци ће моћи да испричају своја искуства и да се са нашим гостима посаветују о томе како најбоље могу да заштите своја права.

Емисију води Слободан Николић.

Радио Београд 1, 17.00

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво