У средишту пажње

На који начин Закон о заштити корисника финансијских услуга штити интересе клијената који су незадовољни пословном политиком банке?

У Србији је пре неколико дана први пут донета пресуда у корист клијента у спору с банком. И то није јединствен случај да се против банака воде судски спорови. Стручњаци кажу да ће Закон о заштити корисника финансијских услуга не само сачувати грађане од самовоље банака, већ ће смањити и посао судовима код којих незадовољни клијенти увелико траже заштиту.

У НБС истичу да се грађани највише жале на промену висине каматних стопа и маржи, неблаговремено обавештавање јемаца о постојању неизмиреног дуговања главног дужника, потешкоће у отплати дуговања по основу кредита у швајцарским францима, проблеме при превременој отплати кредита као и на обрачун камате на дуг по кредитној картици.

Каква је процедура уколико имате приговоре на рад финансијских институција, односно банака, коме да се најпре обратите?

Гости емисије су Зоран Грубишић, професор Београдске банкарске академије и Душан Узелац, директор сајта Каматица. Путем телефона укључићемо у разговор и Мирослава Маринковића, економисту.

Емисију уређује и води Оливера Симић Милошевић.

Радио Београд 1, 17.00

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво