У средишту пажње

Према подацима Удружења банака Србије, проблеме у отплати кредита има око 110 хиљада грађана, а тренутно је активирана 271 хипотека. Мада су грађани Србије, са 818 евра по становнику најмање задужени у Европи (у Хрватској 4000 евра по становнику), забрињава чињеница што, због губитка посла или смањених прихода, расте број оних који касне са отплатом кредита.

Због економске кризе преко 13 хиљада компанија дугује банкама, а с обзиром да је реч о великим износима, то представља озбиљан проблем, како за предузећа тако и за банке.

Шта могу да предузму дужници који нису у могућности да измирују своје обавезе - грађани, предузетници, велике фирме? Постоји ли могућност договора са банкама и на чему се заснива?

Саговорници емисије су Верољуб Дугалић, генерални секретар Удружења банака Србије и Душан Узелац, директор сајта Каматица.

Емисију уређује и води Оливера Симић Милошевић.

Радио Београд 1, 15.00

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво