Музичка плетеница

Које је порекло крсне славе код Срба и како је на ту тему своје предавање путем таласа Радио Београда одржао господин професор Никанор Иличић, октобра давне 1939. године. Илустровани часопис Радио Београд је донео одломак тог предавања. Уредник и уводничар тог броја био је Миливоје Михаиловић.

Цвета Сладић Чича, један од последњих из непревазиђене генерације тамбураша говори о себи, колегама и прохујалом златном времену тамбурице. Интервју који ће те чути у рубрици Портрет, снимљен је у једној новосадској гостионици па се унапред извињавам због неизбежног жамора гостију који се из другог плана уплиће у разговор који смо водили. Велику захвалност на реализацији ове емисије дугујем госпођи Нади Воденичар стручном консултанту за музику из Војводине.

Уредник емисије: Ненад Камиџорац.

Адресе: pletenica@rts.rs muzickapletenica@gmail.com

Радио Београд 1, 14.00

Музичка плетеница Музичка плетеница

Autor:
Ненад Камиџорац

Мелодија, хармонија и ритам представљају «триест» сваке музичке форме, самим тим и народне музике која је, у оставштини, углавном стицала форму варошке музике јер је најчешће звучно бележена тек у градовима где су је изводили познати инетрпретатори којима је пружена шанса да наступају на Радио-програму или снимају тада популарне плоче на 78 обртаја. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво