Читај ми!

Имагинарни пејзажи

У вечерашњој емисији представићемо најновији албум „Редови” немачког електроничара Увеа Цана који наступа под именом Аровејн. Овај албум објављен је новембра 2021. године за издавачку кућу 12k.

На овом остварењу налази се колекција разноврсних нумера коју је овај искусни уметник активан више деценија у пољу електронске музике, реализовао са ограниченом апаратуром. Реч је о асинхроним луповима који израњају из музичког тока без темпоралне или структуране уређености. У својој сведености, ове композиције изгледају као готово поентилистичке структуре, брижљиво обликованог звучног дизајна, које красе етеричност, фрагилност и понекад осећај да се одвијају на ивици распадања.

Сам Уве Цан је о албуму Редови рекао: „Створио сам микроструктуре. Шумове између тонова. Сирове, појачане интермодулаторним осцилатором, дисторзиране, које се обрушавају и крцкају, од тишине до еруптивне каскаде звукова. То је била основа овог албума".Албум Редови који ћемо слушати у целости, носи посебан амбијентални потенцијал у оквиру минуциозне конструкције и организације звукова.

Уредница Сања Куњадић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво