Читај ми!

Џез у Шестици – Dragon’s Fuel

У среду, 30. новембра, у Студију 6 Радио Београда, наступиће новосадски састав Dragon’s Fuel са директним преносом на нашим таласима.

Dragon's Fuel је свој музички пут започео је као квартет, у којем су иницијално свирали саксофонисти Предраг Окиљевић и Војислав Савков, басиста Марко Чурчић и бубњар Лав Ковач. Врло брзо су се наметнули као један од водећих бендова савремене џез сцене у Србији, а своје активности су проширили покретањем издавачке куће Horz и оснивањем још неколико бендова окупљених око ових музичара. Њихов еклектични израз на прва два албума, прожет хумором у називима нумера и самим аранжманима, у доброј мери је кореспондирао са трендовима на савременој британској џез сцени блиској бендовима попут Polar Bear, Led Bib или Get The Blessing.

На актуелном албуму Фрушка Џунгла, који ће представити на концерту у Студију 6, бенду се придружује Иван Бурка на вибрафону, маримби и перкусијама. Сада као квинтет, Dragon's Fuel још више се посвећује самим композицијама, са фокусом на пажљиво осмишљене теме, односно компактније импровизације. „На овом албуму потрудили смо се да пренесемо како ми чујемо Фрушку Гору, која нам је била посебно инспиративна. Наша жеља је била да, посебно у доба lockdown-а када је већи део композиција и настајао, слушаоцу пружимо и моменте медитације и вид сатисфакције, кроз топлије мелодије", истакао је саксофониста Предраг Окиљевић.



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво