Читај ми!

Концерт у Студију 6 – Урош Спасојевић

У среду, 28. септембра, са почетком у 20.30, у Студију 6 Радио Београда, бас гитариста Урош Спасојевић ће одржати концерт који ће бити уживо емитован у оквиру емисије „Џез” на таласима Трећег програма Радио Београда.

Урош Спасојевић, бас гитариста из Ваљева, атипичан је изданак српске џез сцене. Од својих почетака превасходно је окренут малим формацијама, односно соло свирању баса уз коришћење процесора и педала. Као велики љубитељ карактеристичног звука који негује минхенска издавачка кућа ECM, у свом раду наклоњен је композицијама у спором и средњем темпу, обојеним специфичним атмосферичним аранжманима, као и елементима камерне класичне музике и минимализма. До сада је објавио осам студијских албума, од којих је неколико дистрибуирано и путем престижне фјужн етикете Abstract Logix.

На концерту у Студију 6, Урош Спасојевић ће извести репертоар заснован на албумима Winter tales и Islands, који на најбољи начин представљају његов свирачки и композиторски стил. Спасојевић ће четири композиције извести соло, а у четири ће наступити у дуо формацијама са гостујућим музичарима – харфисткињом Неном Јелачом, виолинистом Иваном Симеуновићем, и трубачем Иваном Радивојевићем.

Улаз на концерт је бесплатан, а број места у студију је ограничен. Пријаве су обавезне, путем e-mail адресе: muzicka3p@rts.rs

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво