Читај ми!

Сублимне фреквенције

Представићемо албум Inside problems Ендруа Берда, који је 3. јуна објавила издавачка кућа Лома Виста.

Ендру Берд је рођен у Чикагу 1973. године, а музику је почео да учи са четири године уз помоћ Сузуки методе. Дипломирао је виолину на Нортвестерн Универзитету, а поред тога што свира и на мандолини и гитари, познат је и као одличан звиждач. Иако је од ране младости био окружен класичном музиком, посебно делима Дебисија, Бартока и Равела, Берда је подједанко привлачила фоклорна америчка традиција, као и џез и калипсо музика.

На Бердовом најновијем, 13. албуму под називом Inside problems налази се 11 оригиналних нумера кроз које овај уметник истражује комплексне мисли, питања и опсесије које нас неконтролисано обузимају током ноћи. Наиме, Берда су прогањала размишљања о схватању оног тренутка, којег заправо нисмо свесни, када је нешто постало нешто сасвим друго. Овај феномен дешава се и приликом процеса пројектовања унутрашњих осећања и остваривања дијалога са спољним светом, али и у свакодневним животним ситуацијама попут преласка државних граница када се налазимо у такозваном међупростору. Стога се Берд на овом издању пита - где су уопште почеци и ко смо ми у тим тренуцима између ових дешавања?

Ово издање продуцирао је Мајк Вајола, а Берд и његов четворочлани бенд су све снимили уживо, без додатних наснимавања инструмената и вокала, стварајући тако један интиман и непредвидив албум. У жанровском погледу, Берд је комбиновао елементе фолка, инди-рока, ар ен бија и џеза, а у његовом музицирању и даље је доминантно виртуозно свирање на виолини.

 

Уредница: Јелена Дамјановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво