Читај ми!

Џез

Представићемо албум „Shambhala (Fantastic Jazz Suite)” састава Bosque Sound Community, као и одабране нумере са албума „Away From You” квартета гитаристе Јована Миловановића.

У првом делу емисије слушаћемо албум Shambhala (Fantastic Jazz Suite) састава Bosque Sound Community, објављен за лондонског издавача The State51 Conspiracy. Ову групу основао је и предводи бас гитариста и композитор Милош Боснић, а састав уз њега чине саксофониста Душан Петровић, клавијатуриста Стеван Милијановић и бубњар Алекса Милијановић, којима се на овом албуму прикључио и Александар Радуловић на перкусијама. Ово концептуално дело на раскршћу фјужна и савременог џеза употпуњено је и вокалима, као и гостима из Београдске филхармоније, који албуму дају симфонијску ноту.

У другом делу емисије слушаћете одабране нумере са албума Away With You квартета Јована Миловановића, у издању америчке куће Shifting Paradigm Records. Деби албум овог гитаристе је, како он сам наводи, лична прича о животу и искуствима као и посвета музичким узорима – Вејну Шортеру, Билу Евансу, Чику Корији, Џону Скофилду, Мику Гудрику, Бренфорду Марсалису и Радомиру Михајловићу Точку. Уз Миловановића, на албуму свирају саксофониста Кристијан Млачак, басиста Милан Николић и бубњар Александар Цветковић Драма.

Аутор Никола Марковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво