Музика света – Албум „Ехо” Кетрин Финч и Секуа Кеите

Представићемо албум „Ехо” харфисткиње Кетрин Финч и мајстора коре Секуа Кеите. Ексклузивни снимак који ће кућа Бендигедик објавити 27. маја, добили смо љубазношћу овог велшког издавача.

Ово је трећи албум вишеструко награђиваног дуа, којим славе десет година музичке сарадње, спајајући различите културе – велшку и сенегалску, харфу и кору, класичну и традиционалну музику. Магазин Сонглајнс најављује албум Ехо као „нежни тријумф изузетног партнерства", једног од најпопуларнијих светских музичких састава у овој деценији. 

Претходна два албума Кетрин Финч и Секуа Кеите вишеструко су награђивана, а Радио Би-Би-Си 2 прогласио их је својевремено за најбољи дуо, уз коментар да стварају магичну музику која брише границе између народне, world, класичне и савремене музике, описујући њихово стваралаштво „као притоке које се сливају у једну реку звука". 

У интервјуу који су Финчова и Кеита дали за часопис Етноумље априла 2019. године, истакли су да је њихова музика дубоко укорењена у традицији двеју различитих култура, али да је она основ из које праве нову, бескрајну музику. „Вероватно се срећемо у том безграничном простору, где поштујемо прошлост и наше различитости. Међутим, ми и градимо нешто на основама традиције... више је онога што нас спаја него што нас раздваја", речи су ових уметника. 

Уредница емисије Марија Вуковић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво