Читај ми!

Сублимне фреквенције

Представићемо албум „Оптимизам” Џене Хорн, који 22. јануара објавила издавачка кућа No Quarter.

Ова америчка кантауторка одрасла је у конзервативном баптистичком окружењу у близини Даласа, те у детињству није имала прилику да оствари ближи контакт са тадашњом актуелном музичком сценом. У позним тинејџерским годинама преселила се у Остин и посветила музичкој каријери, прихватајући тамошњи психоделични кантри звук. Први покушај да сними албум био је неуспешан, па се 2018. вратила у студио са пратећим локалним бендом Knife in the Water и снимила десет нумера, које је званично објавила тек у јануару ове године за филадефијског издавача No Quarter.

Музика Џене Хорн припада класичној линији кантаутора који се ослањају на инди звук. Тако је њен дебитантски албум Оптимизам заснован на популарном лоу-фај звуку, са сведеним аранжманима и инструментаријумом који чине гитаре, дувачки инструменти, удараљке и синтисајзери, а који прате њен шапутави, али истовремено самоуверени глас.

Највећи квалитет овог издања лежи у начину на који уметница успева да се ослободи тескобе наметнуте конзервативности, корачајући слободно у свет љубави и слободе.

Уредница Јелена Дамјановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво