Читај ми!

Дијалози

Патрик Баерт и Марјан Ивковић: За нове наративе на левици

У емисији Дијалози прочитаћемо текст интервјуа под називом „За нове наративе на левици” који је са Патриком Баертом водио Марјан Ивковић.

Пaтрик Баерт је рођен 1961. године у Бриселу, где је и отпочео студије које је окончао на Универзитету у Оксфорду стекавши звање доктора наука. Тренутно ради као професор друштвене теорије на Универзитету у Кембриџу. Међу његовим новијим књигама издвајају се: Егзистенцијалистички тренутак: Успон Сартра као јавног интелектуалца (2015) и Сукоб на Академији: Студија о социологији интелектуалаца (заједно са Маркусом Морганом), а такође је објавио Друштвену теорију у двадесетом веку и шире (2006) и Филозофију друштвених наука: ка прагматизму (2005). Списи су му преведени на више од десет светских језика. Од јануара 2013. је главни уредник Међународног часописа за политику, културу и друштво.

Интервју је део серијала разговора који су са иностраним теоретичарима водили истраживачи и сарадници Института за филозофију и друштвену теорију у Београду, поводом обележавања четрдесет година постојања ове научне установе.

Превео с енглеског Александар Павловић.
Читале су Гордана Гачић и Душица Мијатовић.

У сутрашњој емисији можете пратити интервју под насловом „Отворимо умове за снове и надања" у којем учествују Асгер Серенсен и Марјан Ивковић.

Уредница циклуса Тања Мијовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво