Читај ми!

Летњи фестивали Еурорадија 2021

Директан пренос свечаног отварања Промс фестивала

У 20 часова и 30 минута укључујемо се у директан пренос свечаног отварања овогодишњег Промса, који се одржава у Ројал Алберт холу у Лондону. Наступају чланови Симфонијског оркестра Би-Би-Сија под управом Далије Стасевске, почасне гостујуће диригенткиње ансамбла, а суделује и хор Би-Би-Си Singers. Солисти су: Елизабет Лувелин, сопран, Џесика Денди, контраалт, Ален Клејтон, тенор и Мајкл Мофидиан, бас-баритон.

У првом делу програма биће изведена Серенада музици Ралфа Вона Вилијамса, посвећена једном од оснивача овог важног фестивала – Хенрију Вуду, који ју је премијерно представио на Промсу 1938. године. Инспирисано Шекспировим Млетачким трговцем, ово дело нас позива да „пустимо музику да нам се увуче у уши”. Након тога следи и Концерт за оргуље, тимпане и гудаче у ге молу Франсиса Пуленка, из 1938. године, у којем ћемо као солисту слушати Дaнијела Хајда.

У другом делу концерта премијерно ће бити изведена композиција When Soft Voices Die (Када нежни гласови утихну) Џејмса Мекмилана, писана по поруџбини Промса, као и Друга симфонија из пера Јана Сибелијуса.

Уреднице и водитељке преноса Јелена Дамјановић и Ирина Максимовић Шашић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво