Читај ми!

Књига за слушање

Ђанрико Карофиљо: Три сата ујутру (11)

Роман о инстант духовном сазревању, сурово убрзаном курсу спознаје коју диктира или провоцира савремени живот. По речима рецензената, Три сата ујутру је „готово савршен роман, којем је немогуће додати или одузети и једну једину реч”.

Италијански романописац Ђанрико Карофиљо до сада је објавио преко двадесет књига за које је добио чак шеснаест књижевних награда. Поред писања, Карофиљо је веома активан у друштвено-политичком животу Италије и интензивно је присутан и популаран саговорник у медијима. Био је сенатор Демократске странке и заменик тужиоца за организовани криминал Тужилаштва у Барију.

Наслов романа преузет је из реченице Скота Фицџералда: „У правој мрачној ноћи душе увек је три сата ујутру." Роман је приповест о оцу и сину који се препознају и упознају у околностима које, симболички и дословно, представљају тест издржљивости. Принуђени да остану будни 48 сати, без синовљевих лекова за епилепсију, али уз лекове који спречавају сан, док отац прича о својој младости они отпочињу чаролију међусобног откривања...

Књигу Три сата ујутру објавила је ове године, у преводу Ане Марковић, издавачка кућа „Клио".

Текст чита: Александар Божовић
Уредник: Предраг Шарчевић 



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво