Џез – Срђан Ивановић и Blazin’ Quartet

У вечерашњој емисији ексклузивно на нaшим таласима представљамо најновији албум бубњара Срђана Ивановића и његовог састава Blazin’ Quartet „Sleeping Beauty”, објављен у копродукцији издавача Moonjune Records и Coolabel.

Бубњар Срђан Ивановић, рођен у Босни и тренутно настањен у Паризу, током претходних десетак година градио је успешну интернационалну каријеру у неколико земаља. У Србији је 2012. објављен албум његове поставе Blazin' Quartet, Jalkan Bazz, којим се профилисао као модеран интерпретатор балканског наслеђа и промишљен, ненаметљив бендлидер. Активан је био и у постави Николов-Ивановић Undectet која је такође наступала пред публиком у Србији претходних година, а која на нешто другачији начин спаја џез традицију, иновативне ритмичке концепте и савремену џез композицију.

Албум Sleeping Beauty приказује еволуцију бенда Срђана Ивановића у последњих десетак година, која се огледа у променама персонала и ширењу звучне палете, где значајно место заузима специјални гост, флаутиста Междик Малик. Поред ових новина, промене су видљиве и у начину на који се третира и даље присутни етно моменти. Blazin' Quartet овде захвата и стилски и аранжерски широко, притом задржавајући комуникативност и једноставност у излагању теме и солоа, на релацији од пост-бапа до нео-џез-рока. Премда је незахвално издвајати солисте у овој компактној и прожетој формацији, грчки трубач Андреас Полизогопулос даје нарочито интересантну лиричну, готово 'исиемовску' ноту звуку бенда.

Аутор Никола Марковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво